Tävlingsrapporter ISM & Finn&Fiffi

  • 8 mar 2016

I helgen har det tävlats lite överallt i Europa och HSS har haft simmare på två väldigt olika tävlingar! I Berlin simmades det på hög internationell nivå och i Lomma simmades en barn- och ungdomstävling med negativa kvaltider.

 

I Berlin simmades International Swim Meeting (ISM), en traditionstyngd internationell stortävling. Från Höganäs deltog Mika Persson och Ida Liljeqvist, båda uttagna i Skånesims trupp.
Resultatmässigt var det ett stort steg framåt för både Mika och Ida vilket lovar gott inför Stockholm Swim Open som ligger närmst i framtiden.
Mika simmade över lag väldigt bra och helgen kröntes av ett personligt rekord på 50 bröstsim samt en finalsimning på 50 frisim.
Ida hade även hon en lyckad tävling och drog till med pers till höger och vänster. Detta ledde till finalsimning på 50 ryggsim, en final där hon till slut blev sjua (Ida var yngst i sin åldersklass då hon tävlade mot seniorer).

HSS-simmarna tar med sig positiva erfarenheter hem och satsar vidare framåt!

 

 

 

 

 

 

 

 

I Lomma simmades även där en traditionstyngd tävling, Finn & Fiffi Cup.
Finn & Fiffi är en barn- och ungdomstävling med negativa kvaltider. Det betyder att man inte får vara för snabb och detta ger fler nya tävlingssimmare chansen att delta!
På plats i Lomma var debutanttränaren Fanny tillsammans med en nätt skara simmare.
Under lördagens tävlingar hade HSS fyra simmare på plats: Elias, Elvira, Malva och Ville.
Simmarna var laddade och nervösa men gjorde mycket bra ifrån sig!
Söndagens startfält innehöll 11 simmare från Höganäs. Även här var det en del som gjorde sin första större tävling. Prestationsmässigt var det över förväntan! Kul att se att många av våra simmare som tar steg framåt.