Teknikgrupper

Teknikskola är steget efter simskolan.
Teknikgrupperna är indelade i tre olika steg:

Steg 1. Teknik Brons
Steg 2. Teknik Silver
Steg 3. Teknik Guld


Teknik Brons

Beskrivning
Teknik brons är steget efter Stora Hajen och det första av tre steg i Teknikskolan. Fokus ligger på att lära sig simma regelrätt ryggsim och frisim. Barnen jobbar också en hel del på vattenvanan, samt upprätthåller de bitar de har lärt sig av bröstsim och ryggsim. 
60min/lektion, två gånger i veckan och en period är 15 veckor. Ickedatum, dvs. träningen ställs in, under skollov, röda dagar samt eventuellt vid HSS hemmatävlingar.

Målsättning
Klara av att simma 50m ryggsim och frisim med start, vändning och målgång. 

Krav
Att man har tagit guldhajen, det vill säga att man kan simma 200m utan att vila, 50m i ryggläge, samt att man klarar av att hoppa från pallen.
Man ska även klara av 50m pingvincrawl.

Teknik Silver

Beskrivning
Teknik silver är steget efter Teknik Brons och det andra steget i Teknikskolan. Fokus ligger på att lära sig simma regelrätt bröstsim. Kursen innehåller även övningar med teknikträning för rygssim,  frisim och bröstsim samt vattenkänsla. 60min/lektion, två gånger i veckan och en period är 15 veckor. Ickedatum, dvs. träningen ställs in, under skollov, röda dagar samt eventuellt vid HSS hemmatävlingar.

Målsättning
lära sig simma 50m regelrätt bröstsim med start, vändning och målgång. 

Krav
Att man kan simma 50m regelrätt ryggsim och frisim med start, vändning och målgång.

Teknik Guld

Beskrivning
Teknik Guld är steget efter Teknik Silver och det tredje steget i Teknikskolan. Fokus ligger på att lära sig simma regelrätt fjärilsim. Kursen innehåller även övningar med teknikträning för ryggsim, frisim och bröstsim samt vattenkänsla. 
60min/lektion, två gånger i veckan och en period är 15 veckor. Ickedatum, dvs. träningen ställs in, under skollov, röda dagar samt eventuellt vid HSS hemmatävlingar.

Målsättning
Att lära sig simma regelrätt fjärilsim med start vändning och målgång. 

Krav
Att man har klarat Teknik Silver eller att man kan simma 50m regelrätt ryggsim, frisim och bröstsim med start, vändning och målgång.