Simskolan

HSS simskola är för barn som har fyllt 4 år fram till de är simkunniga dvs har tagit vattenprovet (simma 200m varav minst 50m på rygg). Efter avklarad simskola rekommenderar vi att man fortsätter simma i teknikskolan. 

HSS simskola består av sju steg. Samtliga steg har krav på förkunskaper och en målsättning. Det är viktigt att barnet har de förkunskaper som krävs för att barnet ska få ut så mycket av undervisningen som möjligt. Kursens målsättning talar om när barnet är redo för att gå vidare till nästa nivå. HSS följer Svenska Simförbundets simlinje i hela verksamheten från Minisim upp till och med Tävlingsverksamheten.

Våra lektioner för Pingviner, Fiskar och Hajar är 40 minuter varav 30 minuter i vattnet samt 5 minuter uppstart och 5 minuter avslut. För Baddare och Sköldpaddan 30 min i stället för 40 min. Simskolan är en gång i veckan och en termin är 15 veckor.
Ickedatum, dvs. träningen ställs in röda dagar samt skolloven sportlov v8, påsklov v14 och Höstlovet v44.  samt eventuellt vid HSS hemmatävlingar.
Info om ytterligare inställda dagar mejlas ut under terminens gång.


Baddaren
Baddaren

Baddaren är en grupp där huvudfokus ligger på grundläggande vattenvana genom lek. Man övar på att doppa huvudet för att känna sig bekväm med att få vatten i ansiktet. Sedan lär man sig glida med ansiktet under vattenytan. Vi börjar träna på att flyta och benspark på rygg

MÅL: för att klara Baddaren och gå vidare till Sköldpaddan ska man klara momenten i Baddaren blå, Flyta och benspark på rygg med hjälp

 

Sköldpaddan
Sköldpaddan

Sköldpaddan är en grupp där huvudfokus ligger på att flyta. Man ska känna sig bekväm med att helt släppa botten samt att rotera från ryggläge till magläge. När detta sitter bra är det dags att lägga på benspark.

MÅL: för att klara Sköldpaddan och gå vidare till Pingvinen Silver ska man klara simmärket Sköldpaddan samt benspark på rygg och hämta leksak på botten

Pingvinen Silver
Pingvinen Silver

Pingvinen Silver är en grupp där huvudfokus ligger på att simma 10 meter ryggsim med drivande benspark på grunt vatten. Man ska känna sig bekväm med att simma både på mage och rygg.

MÅL: för att klara Pingvinen Silver och gå vidare till Pingvinen Guld ska man klara märket Pingvinen silver  med ryggsim  och pingvinbenspark

Pingvinen Guld
Pingvinen Guld

Pingvinen Guld är en grupp där huvudfokus ligger på att simma 10 meter med en drivande benspark på djupt vatten. Man ska känna sig bekväm med att simma både på mage och rygg. Här börjar man även simma manetsim som är början till bröstsim. Manetsim är som bröstsim på ryggen.

MÅL: för att klara Pingvinen Guld och gå vidare till Fisken Silver ska man klara simmärket  Pingvinen guld med simsätten ryggsim och pingvin crawl samt manetsim

Fisken
Fisken

Fisken  är en grupp där huvudfokus ligger på att simma 25 meter på djupt vatten både på mage och rygg. Man börjar även simma bröstsim.

MÅL: för att klara Fisken​ ​och gå vidare till​ Lilla Hajen ​ska man klara att  dyka från kanten. Simma 25 meter av vardera ryggsim, pingvin crawl och manetsim samt 10 meter bröstsim i djupa bassängen

Lilla Hajen
Lilla Hajen

 

Lilla Hajen  I Lilla Hajen gruppen utvecklar simmare sin teknik ytterligare och vi simmar nu längre sträckor för att till slut klara 100 meter. Vi försöker gå över från pingvincrawl till crawl

Mål För att klara Lilla Hajen och gå vidare till stora Hajen ska man kunna dyka fån kanten och flyta 1 minut.   Simma 50 meter ryggsim, manetsim och crawl samt 25 meter bröstsim. 100 meter utan att stanna. Vi tar simmärkena Simma Järnet samt Hajen Brons

Stora Hajen
Stora Hajen

 Stora Hajen  är en grupp där huvudfokus ligger på att simma 200 meter varav 50 meter i ryggläge på djupt vatten. Man får även öva på livräddning och klädsim. Vi fokuserar mycket på bröstsim men simmar även de andra simsätten vi lärt oss i tidigare grupper.

MÅL: för att klara Hajen Guld och gå vidare till Teknikskola ska man klara märkena Hajen guld och Simborgarmärket samt vattenprovet blå.

Skolsim

Skolsim- Gruppen för dig som vill ha hjälp att klara skolans mål. 

Här fokuserar vi på att klara av skolans krav, 150m bröstsim och 50m ryggsim.

 

 

Intensivsimskola

Passa på att träna simsätt med intensiv på 3 eller 2 tillfälle

Ryggsim, Pingvin Crawl och Bröstsim

 

Fisken Silver
Fisken Silver

Fisken Silver är en grupp där huvudfokus ligger på att simma 25 meter på grunt vatten. Här fortsätter man att simma manetsim. Manetsim är som bröstsim på ryggen.

MÅL: för att klara  Fisken Silver och gå vidare till Fisken Guld ska man klara märket Silverfisken samt pingvincrawl

Nyckeln till fritid

Simskola med Ibrahim för nyanlända, ge dem en chans att prova på simning.

Baddaren Gul

Baddaren är en grupp där huvudfokus ligger på grundläggande vattenvana. Man övar på att doppa huvudet för att känna sig bekväm med att få vatten i ansiktet. Sedan lär man sig glida med ansiktet under vattenytan.

MÅL: för att klara Baddaren och gå vidare till Sköldpaddan ska man klara simmärkena Baddaren blå och Baddaren gul.

 

Fisken Guld
Fisken Guld

Fisken Guld är en grupp där huvudfokus ligger på att simma 25 meter på djupt vatten både på mage och rygg. Man börjar även simma bröstsim.

MÅL: för att klara Fisken Guld och gå vidare till Simma Järnet ska man klara simmärket Guldfisken samt 10 meter bröstsim

Simma Järnet
Simma Järnet

Simma Järnet är en grupp där huvudfokus ligger på att simma 50 meter i magläge och 25 meter i ryggläge på djupt vatten.

MÅL: för att klara Simma Järnet och gå vidare till Hajen Brons ska man klara simmärket Järnmärket.

Hajen Brons

Hajen Brons är en grupp där huvudfokus ligger på att simma 100 meter på djupt vatten. Man fortsätter även att öva på att simma manetsim och bröstsim samt lär sig kickar. 

MÅL: för att klara Hajen Brons och gå vidare till Hajen Silver ska man klara simmärket Hajen brons ( där 25 meter är bröstsim)

Hajen Silver
Hajen Silver

Hajen Silver är en grupp där huvudfokus ligger på att simma 100 meter varav 25 meter i ryggläge på djupt vatten. Man fortsätter även att öva på bröstsim.

MÅL: för att klara Hajen Silver och gå vidare till Hajen Guld ska man klara simmärket Hajen silver (där 50 meter är bröstsim)

Hajen Guld
Hajen Guld

Hajen Guld är en grupp där huvudfokus ligger på att simma 200 meter varav 50 meter i ryggläge på djupt vatten. Man får även öva på livräddning och klädsim.

MÅL: för att klara Hajen Guld och gå vidare till Teknikskola ska man klara märkena Hajen guld och Simborgarmärket samt vattenprovet blå.