Sum-Sim Riks 2015

  • 8 dec 2015

Under helgen (4-6 december) simmades Sum-Sim Riks 2015 i Göteborg. HSS var på plats med tre snabba tjejer samt en inte riktigt lika snabb coach. När tävlingarna summerades så var det med ett flertal riktigt bra prestationer och Ida Liljeqvists fjärdeplats på 100 fjäril som högsta placering!

Under fredagen simmades det lagkapper, tyvärr utan HSS-deltagande.

Lördagen däremot inleddes med Ida Liljeqvist på 100 ryggsim. En liten miss i starten visade sig vara helt avgörande och medaljchansen rann iväg under sista 25:an. Detta till trots gjorde Ida sitt tredje snabbaste lopp på distansen någonsin och landade på en sjätteplats i landet i åldersklassen 15-16 år! Detta var faktiskt lördagens enda lopp för Höganäs del, resten av dagen ägnades åt att heja fram kompisar från andra klubbar.

Söndagen var desto mer hektisk, hela två lopp på förmiddagen och två lopp på eftermiddagen stod på schemat. Först i vattnet var Ida Widén på 200 ryggsim. Loppet blev inte riktigt den fullträff vi önskat, men med de förberedelser som Ida haft (sjukdom och resor) så var det en imponerande simning. Cirka en sekund över pers och karriärens tredje snabbaste lopp på 200 ryggsim blev resultatet.
Därefter var det återigen dags för fröken Liljeqvist, denna gången på 100 fjäril.
Från sin kantbana drog Ida iväg första 25, för att sedan vända som trea vid halva loppet. Efter en riktig krigarinsats på andra femtian landade vi på en tid strax över (ca 2 tiondelar) pers och en fjärdeplats i landet!

Söndagseftermiddagen bjöd först på 100 frisim från Ida L. Med sluttiden 58,50 klättrade hon från 15:e till 11:e plats, dessutom var det 8/100 pers!
Avslutningsvis för HSS del hade vi Sum-Sim Riks-debutanten (eller åtminstone individuell debut!) Maja Johansson på 100 bröstsim. Maja gick i helt respektlöst och satsade helhjärtat. Första femtio var ungefär en sekund under hennes pers på 50 bröstsim! Sista 25 var tunga men hon borrade ner huvudet och körde hela vägen in, resultatet... nytt pers 1.14,90! Det var första gången under 1.15 för Maja, stort helt enkelt!

Från coach's sida så är det bara att berömma och gratulera tjejerna för deras prestationer! Givetvis önskar man alltid mer, men som det brukar sägas... det kommer fler chanser!