Tävlingsrapport SM/JSM

  • 12 nov 2015

Nu är årets SM/JSM i 25 m-bassäng avslutat för HSS del. Helsingborg bjöd på fantastiska simningar och grym atmosfär i fem dagar, onsdag till söndag. Truppen bestod av Mika Persson, Klara Juliusson, Elin Widén, Ida Liljeqvist och Maja Johansson. Höganässimmarna blandade stolpe ut med riktiga kanonprestationer, men allt som allt var det en rolig vecka med massor av fina prestationer av våra HSSare oc Ida Liljeqvist JSM-silver på 50 fjäril var grädden på moset!

Onsdag: Första dagen på tävlingarna innebar 100 fjäril för Ida, 50 fjäril för Mika samt 100 bröstsim för Klara. Inget av loppen var någon direkt höjdare, tyvärr. Ida simmade ett helt okej 100 fjäril, ca 1,5 sekunder över pers. Mika stressade igenom 50 fjäril och Klara fick inte riktigt något flyt i bröstsimmet. Det blev trots allt en riktigt rolig avslutning då tjejerna gick i och simmade ett bra lopp på 4x50 frisim!

Torsdag: Andra tävlingsdagen hade vi Klara i vattnet på 100 medley, Mika på 100 fjäril och Ida på 50 fjäril och det märktes att alla hade klarat av sina första distanser på mästerkapet. Det var betydligt mer kontrollerade och väl genomförda lopp som presterades på torsdagen. Klara var bara fyra tiondelar över pers, efter ett strålande fjäril och ryggsim. Mika simmade ett betydligt mer avslappnat och genomtänkt fjäril vilket gav honom en tid som innebar säsongsbästa med nästan en sekund. Ida gick in som etta på 50 fjäril bland juniorerna. Efter ett väldigt jämnt lopp lyckades hon knipa en silvermedalj bland juniorerna samt kvalificera sig till A-final bland seniorerna! Väl i finalen stämde inte timingen riktigt lika bra, men likväl en åttondeplacering i Sverige på 50 fjäril för Ida!

Fredag: Fredagen var något av en mellandag för HSS. Ida simmade försök på 50 frisim och 100 ryggsim. Tyvärr räckte det inte riktigt till någon eftermiddagssimning. Mika simmade 50 bröstsim strax över pers. Retligt nog var han en hundradel från final...verkligen stolpe ut!

Lördag: Helgen kom till Helsingborg. Fullsatt i arenan både på försök och finaler. Mika gjorde ett helt ok 50 frisim och Klara simmade 50 bröstsim. Tyvärr inga finaler på någon av våra HSSare. Avslutningsvis simmade tjejerna 4x50 medley, och som dom simmade! Nytt pers samt GP-kval på förstasträckan av Elin, Klara simmade snabbare än det individuella loppet, Ida drog till med en riktig rökare och Maja avslutade sju tiondelar snabbare än vad hon gjorde på frisimslagkappen! Detta räckte till en niondeplats bland juniorerna i Sverige samt en sänkning av anmälningstiden och av klubbrekordet med mer än en sekund!

Söndag: Sista dagen på årets SM/JSM. I vattnet hade vi först Mika på 100 frisim, ett lopp som han kontrollerade bra i ca 70 meter, sen tog krafterna slut. Ida simmade 50 ryggsim på nytt personligt rekord. Tiden räckte till en ytterbana i eftermiddagens B-final. Från sin ytterbana kickade Ida ifrån det övriga fältet och tog hem B-finalen med en ännu snabbare simning än på förmiddagen, nytt pers igen med andra ord! Tjejerna avslutade förmiddagen med 4x100 medley. Återigen visar brudarna att de vet hur man ska simma för varandra i lagkapper! Elin drog till med över två sekunders pers på förstasträckan, Klara simmade klart snabbare än det individuella loppet, Ida gjorde en kanontid som var precis över pers och Maja avslutade med en split som var mer än en sekund under hennes pers på 100 fr! Sluttiden räckte dessutom till både nytt klubbrekord och SM-kval inför sommarens mästerskap!

Vill ni titta mer på resultaten från tävlingen så hittar ni dom genom att klicka på länken nedan:
Resultat SM/JSM 25 m-bassäng 2015