Rapport Arena PTC

• 8 sep 2015

I helgen (4-6 september) simmades Arena Poseidon Team Cup i Lund.

Höganäs SS var representerade av 19 simmare från grupperna Mästerskap Äldre (MÄ), Mästerskap Yngre (MY) samt Tävlingsgrupp 1 (T1).

Tävlingen var säsongens första vilket en del av simmarna utnyttjade till att testa lite andra distanser än vad de brukar simma. Trots att det var första tävlingen, och att vi bara varit igång med träningen i några veckor så simmades det riktigt snabbt på sina håll!

Tävlingen Arena Poseidon Team Cup är en något annorlunda simtävling då det är klubben som är i fokus i första hand. Under tävlingens gång delas det inte ut några priser i de olika grenarna utan istället samlar man poäng till sin klubb. De bästa tio föreningarna får dela på ett digert prisbord. Dessutom premieras den kille och tjej som fått högsta FINA-poäng i respektive åldersklass. Ett annorlunda men roligt upplägg!

Totalt 19 Höganässimmare var på plats under tävlingshelgen, majoriteten var äldre simmare men på plats var även ett gäng yngre förmågor vilket var väldigt roligt!
Tävlingen lockade hela 25 klubbar, varv en kom hela vägen från Nanjing, Kina! Detta gjorde att det var en lång, trång och varm helg i Högevallsbadet. Trots detta gjorde Höganäsgänget riktigt bra ifrån sig! Insim, uppvärmning och avsim var givetvis svåra att sköta med så mycket folk men de flesta löste det på ett bra sätt, det finns dock mer att hämta när det kommer till tävlingsrutiner!

Resultatmässigt var det som tidigare nämnt en hel del riktigt fina prestationer, trots att det är så tidigt på säsongen! Några prestationer som är värda att nämnas är Ida Liljeqvist 100 frisim på 58.58 som gav 660 FINA-poäng vilket räckte till att ta hem det individuella priset för bästa FINA-poäng bland tjejerna i 15-16-års åldersklassen. Även Idas 100 ryggsim är värt att lyfta fram då hon lyckades pricka in SM A-kvaltiden exakt på hundradelen 1.03,98! Några andra simmare som placerade sig högt upp i resultatlistorna var Mika Persson som bland annat vann 100 bröstsim, samt Klara Juliusson som blev tvåa på 100 bröstsim. Både Mika och Klara var en bit över personbästa men med simningar som lovar mer längre fram på säsongen.

Några som tog rejäla kliv framåt, och som visar att det lönar sig att träna ordentligt var Erik Juliusson som slog till med en sänkning av sitt personliga rekord på 100 frisim med hela fyra sekunder! Även Jesper Lundqvist hade en bra helg då han sänkte sina personliga rekord i stort sett samtliga starter han gjorde. Bland de yngre simmarna stack Alice Tufvesson ut då hon sänkte sig med hela fem sekunder på 100 bröstsim!

Totalt sett var det en riktigt bra helg med massor av fina resultat och simningar som lovar mycket mer längre in i säsongen!