Sommarsimskola ( Intensivsimskola)

Sommarsimskola/
Intensivsimskola 2023 vecka 26 och 27 måndag till fredag

 

 

 

Medlemskap i HSS 250 kr är ett måste för att deltaga , genom medlemskapet är medlemmen försäkrad via Folksams idrottsförsäkring.

Nivåerna är från nybörjare utan förkunskaper tills att man klarat simborgarmärket dvs kan simma 200 meter valfritt simsätt på djupt vatten varav 50 meter på rygg. Upplägget och kursinnehåll för sommarsimskolan är detsamma som i den ordinarie simskolan.

Nivåer:
Baddaren
Sköldpaddan
Pingvinen silver och guld
Fisken silver och guld
Simma Järnet
Hajen
Teknik


Baddaren SS

Baddaren är en grupp där huvudfokus ligger på grundläggande vattenvana. Man övar på att doppa huvudet för att känna sig bekväm med att få vatten i ansiktet. Sedan lär man sig glida och göra frånskjut från kanten med ansiktet under vattenytan.

MÅL: 

Sköldpaddan SS

Sköldpaddan är en grupp där huvudfokus ligger på att flyta. Man ska känna sig bekväm med att helt släppa botten samt att rotera från ryggläge till magläge. När detta sitter bra är det dags att lägga på benspark.

MÅL: för att klara Sköldpaddan och gå vidare till Pingvinen Silver ska man klara simmärket Sköldpaddan.

Pingvinen Silver SS

Pingvinen Silver är en grupp där huvudfokus ligger på att simma 10 meter med drivande benspark på grunt vatten. man ska känna sig bekväm med att simma både på rygg och på mage.

MÅL: för att klara Pingvinen Silver och gå vidare till Pingvinen Guld ska man klara märket Pingvinen silver.

Pingvinen Guld SS

Pingvinen Guld är en grupp där huvudfokus ligger på att simma 10 meter med drivande benspark på djupt vatten. man ska känna sig bekväm med att simma både på mage och rygg.

MÅL: för att klara Pingvinen Guld och gå vidare till Fisken Silver ska man klara simmärket  Pingvinen guld

Fisken Silver SS

Fisken Silver är en grupp där huvudfokus ligger på att simma 25 meter på grunt vatten både på mage och rygg. Här börjar man även simma manetsim som är början till bröstsim. Manetsim är som bröstsim på rygg

MÅL: för att klara  Fisken Silver och gå vidare till Fisken Guld ska man klara märket Silverfisken

Fisken Guld SS

Fisken Guld är en grupp där huvudfokus ligger på att simma 25 meter på djupt vatten både på mage och rygg. Här fortsätter man simma manetsim. Manetsim är som bröstsim på rygg.

MÅL: för att klara Fisken Guld och gå vidare till Simma Järnet ska man klara simmärket Guldfisken.

Lilla Hajen SS

Lilla Hajen  I Lilla Hajen gruppen utvecklar simmare sin teknik ytterligare och vi simmar nu längre sträckor för att till slut klara 100 meter. Vi försöker gå över från pingvincrawl till crawl

Mål För att klara Lilla Hajen och gå vidare till stora Hajen ska man kunna dyka fån kanten och flyta 1 minut.   Simma 50 meter ryggsim, manetsim och crawl samt 25 meter bröstsim. 100 meter utan att stanna. Vi tar simmärkena Simma Järnet samt Hajen Brons

Hajen Brons SS

Hajen Brons är en grupp där huvudfokus ligger på att simma 100 meter på djupt vatten. Man fortsätter även att öva på att simma bröstsim.

MÅL: för att klara Hajen Brons och gå vidare till Hajen Silver ska man klara simmärket Hajen brons.

Hajen Silver SS

Hajen Silver är en grupp där huvudfokus ligger på att simma 100 meter varav 25 meter i ryggläge på djupt vatten. man fortsätter även att öva på att simma bröstsim.

MÅL: för att klara Hajen Silver och gå vidare till Hajen Guld ska man klara simmärket Hajen silver.

Stora Hajen SS

 Stora Hajen  är en grupp där huvudfokus ligger på att simma 200 meter varav 50 meter i ryggläge på djupt vatten. Man får även öva på livräddning och klädsim. Vi fokuserar mycket på bröstsim men simmar även de andra simsätten vi lärt oss i tidigare grupper.

MÅL: för att klara Hajen Guld och gå vidare till Teknikskola ska man klara märkena Hajen guld och Simborgarmärket samt vattenprovet blå.

Teknik Brons SS

Beskrivning
Teknik Brons är steget efter  Hajen Guld och det första av tre steg i Teknikskolan. Fokus ligger på att lära sig simma regelrätt ryggsim och frisim. Barnen jobbar också en hel del på vattenvanan, samt upprätthåller de bitar de har lärt sig av bröstsim och ryggsim. 
Krav
Att man har tagit guldhajen, det vill säga att man kan simma 200m utan att vila, 50m i ryggläge, samt att man klarar av att hoppa från pallen.

Teknik Silver SS

Beskrivning
Teknik silver är steget efter Teknik Brons och det andra steget i Teknikskolan. Fokus ligger på att lära sig simma regelrätt bröstsim. Kursen innehåller även övningar med teknikträning för rygssim,  frisim och bröstsim samt vattenkänsla. 

Krav
Att man kan simma 50m regelrätt ryggsim och frisim med start, vändning och målgång.